</a J and J Outdoor Productions Management Advantage! Southwood Motivated Movers Mayer Insurance Services LLC Mayer Insurance Services LLC
Aldeer Classifieds
ATV tool box
by mcfack. 12/04/20 01:05 AM
1998 Toyota 4-Runner 4X4 For Sale (Has issues!)
by Antlerfluke. 12/03/20 08:32 PM
Reloading stuff
by k bush. 12/03/20 08:10 PM
AR-15 FOR SALE
by Moomoo. 12/03/20 08:07 PM
Wtb 50cc four wheeler
by CB5121. 12/03/20 07:39 PM
Serious Deer Talk
Trailer park
by snakeoil. 12/03/20 03:56 PM
Colbert county land
by Doeslayer44. 12/01/20 02:33 PM
Looking to Lease in Autauga County
by gabrand. 12/01/20 10:42 AM
Looking for a club to get in (North Alabama)
by PaintRock0. 11/30/20 04:21 PM
Warrior Met Coal Permit Info
by joshm28. 11/25/20 08:43 PM
December
S M T W T F S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Land, Leases, Hunting Clubs
Trailer park
by snakeoil. 12/03/20 03:56 PM
Looking to Lease in Autauga County
by gabrand. 12/01/20 10:42 AM
Colbert county land
by Doeslayer44. 12/01/20 06:28 AM
Looking for a club to get in (North Alabama)
by 256deerslayer. 11/29/20 07:22 AM
Dog hunt club
by 2380. 11/21/20 03:07 PM
Who's Online Now
59 registered members (Rickster, roadkill, JasperGlass, TEM, Big AL 76, BCLC, Obsession, 7x57_Mauser, GrandSlam, Orion34, Claims Rep., Moomoo, AU338MAG, MoeBuck, Tree Dweller, FX4, BACK40, Big Rack, Spottedbass, Lonster, IMISSALDEER, dirkdaddy, Theoutdoorsman, trailmix, Holcomb, Hoytdad10, shootnmiss, crockag, mossyback, CreekCrosser, Gunpowder, waymore, cmontgomery, sleepy4surehere, rrice0725, Johnal3, claybird, TurkeyJoe, Noler_Swamp, bward85, N_AL_Slugger, Powpow65, bamafan285, capehorn24, sw1002, SC53, dBmV, Swamp Monkey, jake5050, sloughfoot, yelkca280, Hotdog10, born2fizh, Bass1971, Bushmaster, JohnG, Scout10, DoeNut, 1 invisible), 284 guests, and 0 spiders.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Spartan not sending pictures #3269264
11/18/20 08:42 PM
11/18/20 08:42 PM
Joined: Sep 2014
Posts: 373
Southeast Alabama
S
Sully Offline OP
4 point
Sully  Offline OP
4 point
S
Joined: Sep 2014
Posts: 373
Southeast Alabama
Recently put my Spartan Gocam back out and it is not sending photos. It worked perfectly last year. Any ideas?

Re: Spartan not sending pictures [Re: Sully] #3269274
11/18/20 08:53 PM
11/18/20 08:53 PM
Joined: Apr 2007
Posts: 13,304
Over yonder
E
extreme heights hunter Offline
Booner
extreme heights hunter  Offline
Booner
E
Joined: Apr 2007
Posts: 13,304
Over yonder
SD CARD. Reformat it from the app

Re: Spartan not sending pictures [Re: Sully] #3269275
11/18/20 08:54 PM
11/18/20 08:54 PM
Joined: Apr 2007
Posts: 13,304
Over yonder
E
extreme heights hunter Offline
Booner
extreme heights hunter  Offline
Booner
E
Joined: Apr 2007
Posts: 13,304
Over yonder
Oh and not to sound like a smartass but did you renew the data plan?

Re: Spartan not sending pictures [Re: Sully] #3269286
11/18/20 09:14 PM
11/18/20 09:14 PM
Joined: Sep 2014
Posts: 373
Southeast Alabama
S
Sully Offline OP
4 point
Sully  Offline OP
4 point
S
Joined: Sep 2014
Posts: 373
Southeast Alabama
Paid for data monthly. Never stopped it. I just pulled the camera after deer season and removed the batteries.

Re: Spartan not sending pictures [Re: Sully] #3269325
11/18/20 11:42 PM
11/18/20 11:42 PM
Joined: May 2014
Posts: 125
EXCEL, AL
C
CRUTCHJD76 Offline
3 point
CRUTCHJD76  Offline
3 point
C
Joined: May 2014
Posts: 125
EXCEL, AL
Do you have Premium Credits left? I have to purchase Credits every year, just bought 12 more credits for $36.00

Re: Spartan not sending pictures [Re: Sully] #3269332
11/19/20 04:40 AM
11/19/20 04:40 AM
Joined: Sep 2013
Posts: 1,992
Alabama
D
dirkdaddy Online content
8 point
dirkdaddy  Online Content
8 point
D
Joined: Sep 2013
Posts: 1,992
Alabama
May need to update the firmware. I had one do the same thing after I moved it. Download firmware to a sd card and carry it with you next time you check the camera

Re: Spartan not sending pictures [Re: Sully] #3269333
11/19/20 04:47 AM
11/19/20 04:47 AM
Joined: Feb 2016
Posts: 223
Tallassee Alabama
M
Mhkodiak Offline
4 point
Mhkodiak  Offline
4 point
M
Joined: Feb 2016
Posts: 223
Tallassee Alabama
I always go through the set up prompts to the hello test. Then menu button all the way out to view screen. Hit menu again and it will ask if you want to send. Menu again which I think is the OK prompt. Picture will send and you know it's working.

Formatting the card is always a good thing to do. This is my 3rd year runnng them. Spartan customer service is great.

Re: Spartan not sending pictures [Re: Sully] #3269398
11/19/20 07:12 AM
11/19/20 07:12 AM
Joined: Jan 2005
Posts: 33,250
City, State, Country
doekiller Offline
Freak of Nature
doekiller  Offline
Freak of Nature
Joined: Jan 2005
Posts: 33,250
City, State, Country
Change the SD card to a new one. I’ve had to do that with everyone of mine after a while.


"I have learned that success is to be measured not so much by the position that one has reached in life as by the obstacles which he has overcome while trying to succeed." Booker T. Washington
Re: Spartan not sending pictures [Re: Sully] #3269569
11/19/20 09:59 AM
11/19/20 09:59 AM
Joined: Jan 2003
Posts: 12,907
Chilton County
Morris Offline
Booner
Morris  Offline
Booner
Joined: Jan 2003
Posts: 12,907
Chilton County
I always send the test photo before I leave it.



Re: Spartan not sending pictures [Re: Sully] #3270209
11/19/20 08:25 PM
11/19/20 08:25 PM
Joined: Nov 2014
Posts: 1,699
Marshall county
Bar270 Offline
8 point
Bar270  Offline
8 point
Joined: Nov 2014
Posts: 1,699
Marshall county
My camera is not sending pictures either


Cat doctor
Re: Spartan not sending pictures [Re: Sully] #3270215
11/19/20 08:28 PM
11/19/20 08:28 PM
Joined: Jan 2003
Posts: 12,907
Chilton County
Morris Offline
Booner
Morris  Offline
Booner
Joined: Jan 2003
Posts: 12,907
Chilton County
I’m having no issues with mine



Re: Spartan not sending pictures [Re: Sully] #3270603
11/20/20 10:29 AM
11/20/20 10:29 AM
Joined: Sep 2014
Posts: 373
Southeast Alabama
S
Sully Offline OP
4 point
Sully  Offline OP
4 point
S
Joined: Sep 2014
Posts: 373
Southeast Alabama
Spartan customer service advised to reset to default and then did a firmware update. Then we reinstalled my settings. Working perfectly now.

Re: Spartan not sending pictures [Re: Sully] #3270638
11/20/20 11:11 AM
11/20/20 11:11 AM
Joined: Sep 2013
Posts: 1,992
Alabama
D
dirkdaddy Online content
8 point
dirkdaddy  Online Content
8 point
D
Joined: Sep 2013
Posts: 1,992
Alabama
Just FYI the test photo, or "hello" test, is not a reliable way to ensure your camera is working. I had sent a couple of tests photos when I moved my camera one time and they all came through fine, but the camera was not sending photos even after a successful hello test when switched to "on". I found that out after I got home. A firmware update fixed the issue completely and I haven't had any issues since. This was over a year ago.

Last edited by dirkdaddy; 11/20/20 11:12 AM.
Re: Spartan not sending pictures [Re: Bar270] #3275288
11/25/20 05:04 PM
11/25/20 05:04 PM
Joined: Oct 2019
Posts: 789
North al
M
Mjh97 Offline
4 point
Mjh97  Offline
4 point
M
Joined: Oct 2019
Posts: 789
North al
Originally Posted by Bar270
My camera is not sending pictures either


Neither one of mine has sent a pic a week, was getting pics every night and some during the day and both of them stoped on same day, not sure whats up witht hem, batteries are showing good and sd card not close to full

Re: Spartan not sending pictures [Re: Sully] #3275335
11/25/20 06:17 PM
11/25/20 06:17 PM
Joined: Nov 2014
Posts: 1,699
Marshall county
Bar270 Offline
8 point
Bar270  Offline
8 point
Joined: Nov 2014
Posts: 1,699
Marshall county
My SPYPOINT had to be updated sunday it stoped sending pictures 2 weeks ago . It took about 15 minutes to update and it was good to go


Cat doctor
Re: Spartan not sending pictures [Re: Sully] #3276172
11/26/20 04:59 PM
11/26/20 04:59 PM
Joined: Jan 2002
Posts: 5,504
In The Stack
G
General Offline
12 point
General  Offline
12 point
G
Joined: Jan 2002
Posts: 5,504
In The Stack
My Spartans stop sending pics at about 25% battery life. Other than that I’ve had to pull the SIM card and reinsert it a couple of times and it has fixed the problem.

Last edited by General; 11/26/20 04:59 PM.

"I'd rather go down the river with seven studs than with a hundred ****heads"
- Colonel Charlie Beckwith
Founder Delta Force

Aldeer.com Copyright 2001-2020 Aldeer LLP.
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.6.1.1
(Release build 20180111)
Page Time: 0.089s Queries: 14 (0.029s) Memory: 3.2110 MB (Peak: 3.5131 MB) Zlib disabled. Server Time: 2020-12-04 11:16:09 UTC